Aanwijzing DGA verzekeringsplicht aangepast

18-10-2015

DGA

Een DGA (Directeur-Groot-Aandeelhouder) is soms wel en soms niet verplicht verzekerd voor de werknemersverzekeringen (WW, WIA, et cetera). De verzekeringsplicht is afhankelijk van een aantal factoren. De kern hiervan (zowel onder de huidige regelgeving als vanaf 2016) is dat als een DGA zijn of haar eigen ontslag uit de functie kan voorkomen, dan geldt er geen verzekeringsplicht voor de werknemersverzekeringen.


Vanaf 2016 geldt dat de volgende werknemers verplicht als niet-verzekerde DGA worden aangemerkt:

  • de bestuurder die, al dan niet tezamen met zijn echtgenoot, een zodanig aantal aandelen houdt, dat hij volgens de statuten van de vennootschap over zijn ontslag kan besluiten;
  • de bestuurder die, tezamen met zijn bloed- of aanverwanten tot en met de derde graad, al dan niet tezamen met zijn echtgenoot, aandelen houdt die ten minste twee derde van de stemmen vertegenwoordigen, zodat hij over zijn ontslag kan besluiten.
  • de bestuurders die samen alle aandelen bezitten en als aandeelhouders een gelijk of nagenoeg gelijk deel van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen (nevengeschiktheid).

 

Wat wordt er gewijzigd ten opzichte van voorheen (2015 en eerder)?
Aandelenschap van bloed- of aanverwanten tot in de derde graad wordt ook meegerekend, waardoor een DGA mogelijk al eerder niet meer verzekerd is voor de werknemersverzekeringen. Tevens wordt indirect bestuurderschap meegerekend, bijvoorbeeld indien een DGA zelf geen statutair bestuurder is, maar zijn of haar Holding de statutaire bestuurder is.

In de praktijk zal voor veel DGA’s niets wijzigen, omdat de meeste DGA’s in 2015 en eerder vaak al niet verzekerd waren voor de werknemersverzekeringen. Alleen DGA’s die wel verzekerd waren voor de werknemersverzekeringen en waarvan een van de beschreven situaties van toepassing is, zullen deze wijziging merken.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht, neemt u dan contact met ons op.