Angst voor outsourcing van de salarisverwerking? Niet nodig!

01-04-2020

Outsourcing-van-de-salarisverwerking

Een groot aantal accountants- en administratiekantoren doet de loonadministratie zelf, maar zou gebaat zijn bij een professionelere oplossing: het uitbesteden hiervan. Er zijn echter vaak angsten die een overstap naar outsourcing tegenhouden. Soms kan het vele jaren duren voordat deze overwonnen zijn en de keuze gemaakt wordt om de salarisverwerking uit te besteden. Veel accountants en administrateurs vragen zich naderhand af waarom ze niet eerder een externe partij hebben ingeschakeld.

In dit blog benoemen we veelvoorkomende angsten voor het uitbesteden van de salarisverwerking en vertellen we waarom deze niet nodig zijn.

De angst dat de snelheid of kwaliteit van de dienstverlening omlaaggaat

Veel accountants en administrateurs vrezen dat hun klanten niet meer goed en snel geholpen worden zodra ze de salarisverwerking uitbesteden. In de praktijk is het echter zo dat een goede partner juist veel hogere kwaliteit levert. De externe partij heeft het verwerken van salarissen namelijk tot de corebusiness gemaakt en is op de hoogte van de continu veranderde wet- en regelgeving. Daarnaast signaleert de juiste partner succesfactoren voor kostenbesparing en wordt een passend advies gegeven. Ook wordt u geïnformeerd over de risico’s voor bijvoorbeeld het LIV en WAB. Bovendien betekent outsourcing aan een gespecialiseerde partij dat u verzekerd bent van continuïteit. De verantwoordelijkheid van de salarisverwerking ligt namelijk niet bij één persoon, maar bij een team van professionals.

De angst om out-of-control te zijn

Het merendeel van de accountants en administrateurs houdt graag de controle over de werkzaamheden. Het uitbesteden van de salarisverwerking kan aanvoelen alsof het proces out-of-control is. Een extern bedrijf zal immers geen exacte orders opvolgen, toch?

Het kan natuurlijk zo zijn dat een externe organisatie bepaalde werkwijzen heeft die net even iets anders zijn dan u gewend bent, maar een goede leverancier zal juist uw verwachtingen overtreffen. Deze zal met zijn jarenlange ervaring een efficiënte werkwijze hebben ontwikkeld en een correcte loonadministratie voeren. Dankzij een grote hoeveelheid horizontale en verticale controles wordt een hoge kwaliteit gegarandeerd. U kunt ook voor een partij kiezen die flexibel genoeg is om zich naar uw bedrijfsfilosofie te schikken. Wijzelf bijvoorbeeld houden te allen tijde rekening met de wensen van de accountant of administrateur.

Wilt u profiteren van de voordelen van outsourcing, maar toch liever zelf de maximale controle behouden? Dan is het ook een optie om de loonadministratie zelf te doen, met professionele ondersteuning.

De angst dat klanten denken dat u niet capabel genoeg bent

Een veelgehoord argument voor het nog niet uitbesteden van de salarisverwerking is: dat moet ik toch zelf kunnen, wat zouden de klanten denken als we zo’n simpel onderdeel niet zelf uitvoeren?

De realiteit is dat klanten er juist waardering voor hebben als u erkent dat bepaalde werkzaamheden – hoe simpel deze voor de buitenwereld ook lijken – niet tot het specialisme behoren. Net zoals een hoofdaannemer vaak een loodgieter of elektricien inschakelt en een huisarts een verwijzing voor de fysiotherapeut geeft.

Wilt u toch graag uitstralen dat u de loonverwerking in-house heeft? Geen probleem, wij kunnen de bedrijfsidentiteit aannemen en fungeren als de afdeling salarisadministratie van uw kantoor. Wij mailen via uw mailadres met uw bedrijfsgegevens en logo en beantwoorden de telefoon vanuit de organisatienaam.

De angst voor een hoge rekening

De salarissen zelf verwerken kost alleen wat uurtjes of een vast maandelijks salaris. Bij een extern bedrijf kan de rekening hoog oplopen. Correct?

Het is inderdaad van belang om goede afspraken te maken met de leverancier, bij ons is dat bijvoorbeeld de standaard. Wij hanteren namelijk vaste, scherpe tarieven. Zo bent u verzekerd van een gezonde marge op alle diensten. Veel werkzaamheden, zoals het attenderen op kostenbesparingen, subsidies en risico’s doen wij zelfs geheel gratis. Daar kan geen werknemer aan tippen.

Meer informatie over de voordelen van outsourcing

In ons blog Salarisadministratie uitbesteden of zelf doen hebben we de voordelen op een rijtje gezet.

Salarisverwerking uitbesteden aan Easy Salary

Als expert voor experts zijn wij gespecialiseerd in salarisverwerking voor accountants- en administratiekantoren. Wij kunnen u volledig of gedeeltelijk ontlasten en zo de kwaliteit en continuïteit van uw dienstverlening waarborgen. Voor vragen en/of advies kunt u contact met ons opnemen.