De salarisadministratie uitbesteden, hoe werkt dat?

17-12-2019

Salarisadministrateur

Wilt u als accountant of administrateur de salarisadministratie uitbesteden, maar weet u niet precies hoe het in zijn werk gaat? Outsourcing kan verschillende vormen aannemen. In dit blog benoemen we de mogelijkheden die wij aanbieden en werking in de praktijk.

Volledig uitbesteden inclusief klantcontact

De volledige salarisadministratie uitbesteden, inclusief klantcontact, is de meest ‘ontzorgende’ oplossing. Wanneer u kiest voor deze vorm worden alle handelingen met betrekking tot de salarisverwerking bij ons ondergebracht. Van het opstellen van loonstroken en loonaangiftes tot het doorvoeren van mutaties en het verzorgen van de jaaropgaven. Daarnaast adviseren onze professionals de organisatie (proactief) over alles op het gebied van salarisadministratie. Ook hebben we direct contact met uw klanten (eventueel uit uw naam) waardoor we het nodige direct met hen af kunnen stemmen. Uiteraard krijgt u inzicht in de door ons verzorgde loonverwerking.

Mocht uw klant salarisgerelateerde vragen stellen, dan kunt u hem of haar simpelweg naar de salarisafdeling (dat zijn wij dus!) doorverwijzen. Easy Salary zorgt ervoor dat uw klant uitstekend bediend wordt.

Als u ervoor kiest om de complete salarisadministratie extern te laten verzorgen, dan heeft u er geen omkijken meer naar. Met uitzondering van het doorfactureren van onze werkzaamheden. Eventueel zouden wij ook direct onze facturen naar uw klanten kunnen sturen. Bovendien kiest u met volledige uitbesteding voor meer kwaliteit en continuïteit en lagere kosten.

Volledig uitbesteden exclusief klantcontact

Communiceert u liever zelf met uw klanten? Het is uiteraard ook mogelijk om de salarisadministratie extern onder te brengen, maar zelf verantwoordelijk te blijven voor het klantcontact. Houd er wel rekening mee dat deze werkwijze voor u mogelijk minder efficiënt is. De tijd die u kwijt bent aan contactmomenten kan snel oplopen.

Deels uitbesteden exclusief klantcontact

Deze oplossing is ideaal voor wie graag zelf met zijn of haar klanten schakelt én een voorkeur heeft voor de loonadministratie zelf doen, met professionele ondersteuning. U voert zelf de mutaties door in onze software en wij controleren op eventuele onjuistheden. Hetzelfde geldt voor het opstellen van bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten. Daarnaast kunt u andere werkzaamheden, zoals het aanleveren van gegevens aan pensioenfondsen en het doorgeven van ziekmeldingen aan de arbodienst ook zelf verrichten. Het voordeel van deze oplossing is dat u de maximale controle behoudt, met dezelfde zekerheid als bij volledige outsourcing.

Salarisadministratie zelf doen exclusief beheer van de software

U kunt er ook voor kiezen om de salarisberekeningen helemaal zelf te verzorgen. Feitelijk is er dan dus geen sprake meer van outsourcing. De software wordt nog wel door ons geleverd, zodat u geen omkijken heeft naar het beheer hiervan (zoals updates, certificaten, back-ups, et cetera).

Hulp nodig met uw keuze?

Welke vorm van ondersteuning u het best kunt kiezen, is afhankelijk van de situatie en wensen. In ons blog Salarisadministratie uitbesteden of zelf doen benoemen we de voordelen van volledige en gedeeltelijke outsourcing.

Benieuwd waarom administratiekantoren en accountants baat hebben bij het uitbesteden van de loonverwerking aan Easy Salary? Lees dan onze blogs:

Mochten er nog onduidelijkheden zijn, neem dan gerust contact met ons op! Wij adviseren u graag, rekening houdend met uw specifieke wensen.