Salarisadministratie voor administratiekantoren

24-10-2019

Salarisadministratie-voor-administratiekantoren

Kleine bedrijven die geen omkijken willen naar de administratie, schakelen vaak een administratiekantoor in. Ze stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de dienstverlening. Dit geldt voor zowel de corebusiness als de loonverwerking.

Een goede loonadministratie vraagt om ervaring, expertise en actuele kennis van de wet- en regelgeving. Wanneer u als administrateur dit niet kan bieden, wordt de loonverwerking al snel een tijdrovend en complex proces en loopt u het risico om fouten te maken. Een incorrecte invoer of onjuiste conclusies kunnen ertoe leiden dat u de klant volledig kwijtraakt.

Easy Salary biedt de oplossing voor klantbehoud: de loonverwerking uit handen nemen zodat de kwaliteit van uw dienstverlening consequent is. Als expert voor experts zijn wij volledig gespecialiseerd in het verzorgen van salarisadministratie voor administratiekantoren. Met onze scherpe tariefstelling kunt u zelfs klanten binnenhalen via de salarisadministratie.  

Klantbehoud door kwaliteit

De verwerkingen van uw klanten worden tijdig en goed geregeld. Onze salarisadministrateurs zijn op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en hebben ruime ervaring. Daarnaast bent u bij ons verzekerd van continuïteit. Een vast team, bestaande uit 2-4 ervaren salarisadministrateurs, verzorgt uw loonverwerking. Door onze uniforme werkwijze is er altijd iemand die kan helpen. Als u graag met een specifieke collega van ons wilt spreken, dan is dat uiteraard mogelijk.

Bij vragen kunt u altijd bellen of mailen. We helpen u graag en geven heldere antwoorden. Het is ook mogelijk om uw klant direct met ons in contact te brengen.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van onze werkzaamheden die tot onze corebusiness behoren:

 • Maandelijkse salarisadministratie inclusief mutatieverwerking, toepassing CAO, loonstroken, loonaangifte, SEPA-betaalbestanden en loonjournaalposten
 • Het inschalen van personeel conform CAO en het maken van bijbehorende proforma/uurtariefberekeningen
 • Het adviseren over de CAO en wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht
 • Het adviseren over, controleren van en opstellen van arbeidsovereenkomsten rekening houdend met de meest actuele regelgeving
 • Het aanleveren van gegevens aan pensioenfondsen en (verzuim)verzekeraars of arbodienstverleners

Wij werken met de meest robuuste software, die normaliter alleen door grote accountantskantoren wordt gebruikt: Loket.nl van Van Spaendonck Services. De applicatie heeft het keurmerk Zeker-Online en voldoet aan alle normen op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid, juridische zekerheid en continuïteit. Daarnaast is Loket.nl ISAE 3402 type II gecertificeerd, SAS-70 type II verklaard en het datacenter is ISO27001 gecertificeerd.

Alle werknemers van uw klanten kunnen desgewenst hun loonstrook online inzien via www.werknemerloket.nl. Daarnaast biedt Loket.nl ook HR-modules, zoals een verlofmodule, dossiervormingsmodule, ziekteverzuimmodule en beoordelingsmodule.

Groei van de klantenportefeuille door een scherpe tariefstelling

De groei van het klantenbestand wordt vaak gedreven door een scherpe prijsstelling, vooral wanneer het de salarisadministratie betreft. De loonverwerking wordt namelijk vaak als simpel werk gezien, dat niet te veel mag kosten. Door ons in te schakelen kunt u zich qua tariefstelling eenvoudig onderscheiden, zonder dat u inlevert op kwaliteit. Een georganiseerde en efficiënte werkwijze stelt ons in staat om een scherpe prijs-kwaliteit verhouding te hanteren. Bij Easy Salary bent u verzekerd van een professionele dienstverlening voor een vaste prijs, zonder verrassingen achteraf.

Volledigheidshalve een overzicht van wat er is inbegrepen bij onze vaste tarieven:

 • Eersteklas dienstverlening. Door onze jarenlange ervaring zijn we specialist in salarisadministratie voor administratiekantoren en kunnen we de best mogelijke dienstverlening bieden.
 • Complete inrichting en invoer van de loonadministratie (we hanteren geen opstartkosten). U hoeft slechts de laatste loonstroken, loonjournaalposten en loonaangiftes aan te leveren (of een inlogaccount waar wij deze gegevens kunnen downloaden).
 • Betrouwbare software. Wij maken de salarisberekeningen in Loket.nl en houden hierin ook de werknemersgegevens bij, zoals aflopende contracten en loonschaalaanpassingen. Inlogaccounts voor u als administrateur en desgewenst ook voor de werkgevers en werknemers zijn eveneens inbegrepen.
 • Inzicht in de salarisadministratie. U kunt de loonstroken, loonjournaalposten, jaaropgaven, kostenoverzichten, SEPA-betaalbestanden, betaaloverzichten, verzamelloonstaten en loonaangiftes te allen tijde inzien.
 • De mogelijkheid om eenvoudig mutaties en variabelen online door te voeren. U kunt de gegevens ook naar ons duursturen per e-mail, dan verwerken wij het zonder meerkosten.
 • Desgewenst volledige communicatie vanuit naam van uw onderneming. Wij beheren het mailverkeer en de telefonische contacten als afdeling salarisadministratie van uw kantoor. Uw klant is zich er dan niet van bewust dat de loonverwerking extern georganiseerd is.
 • Tips en advies. We vertellen hoe u van Loonkostenvoordelen en Afdrachtverminderingen (lees: Subsidies) profiteert en waar eventueel kostenbesparing mogelijk is. Daarnaast benaderen we u proactief wanneer de wet- en regelgeving verandert.

Referenties

Easy Salary richt zich op salarisverwerking voor administratiekantoren, variërend van organisaties met een kleine tot een grote groep klanten. Sommige administratiekantoren kiezen ervoor om ons als ‘backoffice’ in te zetten, waarbij de klant zich er niet van bewust is dat wij als specialisten zijn ingeschakeld. Andere administrateurs kiezen er juist voor om ons wel op de voorgrond te presenteren, zoals Van den Berg Administratie & Belastingadvies, DBB Polderman & de Boer, Bookkey, A & BW Administratie – Belastingadvies, TaxHelp4Greeks/Expats, Chater Finance en Administratiekantoor MYB.

We hebben ook veel ervaring met salarisadministratie voor accountantskantoren. Op onze referentiepagina ziet u met welke accountskantoren wij zoal samenwerken.  

Salarisadministratie uitbesteden?

Als administrateur is het voeren van de loonverwerking niet uw corebusiness. Uw klanten verwachten wel dat het onderdeel is van de dienstverlening en ook correct wordt uitgevoerd. Door ons als externe specialist in te schakelen bent u verzekerd van kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid.

Heeft u interesse in een samenwerking? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de ideale oplossing voor uw administratiekantoor.