Werkkostenregeling per 1 januari 2011

02-07-2010

Eurobl

Voor u een forse kostenpost of juist kostenbesparing? Per 1 januari 2011 wordt de (ingrijpende) werkkostenregeling ingevoerd. 

Het begrip \'vrije ruimte\' is nieuw met de werkkostenregeling. Een groot aantal kostenvergoedingen en verstrekkingen die momenteel onbelast zijn, vallen binnen deze vrije ruimte. Hiervan mag u nog maar 1,4% van de totale brutoloonsom onbelast vergoeden of verstrekken, waarbij u zelf kunt kiezen hoe u deze onder uw werknemers verdeelt. 

 
Er geldt een overgangsregeling van 2011 t/m 2013, waardoor u ook van de huidige belastingregels gebruik mag blijven maken. Het kan u veel geld besparen of juist kosten door voor de juiste regeling te kiezen in deze overgangsjaren. 
 
Voorbeelden die wel onder de vrije ruimte vallen:
  • Fietsregeling
  • Werkkleding
  • (Kerst)geschenken
 
Voorbeelden die niet onder de vrije ruimte vallen, waarvoor individuele regels blijven gelden:
  • Auto van de zaak
  • Kilometervergoeding
  • Studiekosten
 
 
Vraag: \'is de werkkostenregeling van belang voor mijn specifieke situatie?\'
 
Antwoord: voor de toekomst is het in ieder geval van belang om nu al te beginnen met uw arbeidsvoorwaardenbeleid aan te passen op de werkkostenregeling. Want vanaf 2014 heeft u geen keuze meer en bent u verplicht om de werkkostenregeling toe te passen.
 
Betreffende uw huidige situatie kunnen we onderscheid maken in de volgende twee situaties:
 
1. Uw werknemers krijgen een (groot) aantal onbelaste kostenvergoedingen en verstrekkingen van u:
U kunt uitrekenen of de werkkostenregeling of juist de overgangsregeling voordeliger voor u is. Als de werkkostenregeling inderdaad voordeliger voor u uitpakt, dan kunt u hier gelijk vanaf 2011 van gebruik maken. 
De kans is echter groot dat uw kosten fors verhoogd worden door de werkkostenregeling, waarbij u dus voordeliger uit bent met de overgangsregeling.
 
2. Uw werknemers krijgen (vrijwel) geen onbelaste kostenvergoedingen en verstrekkingen van u:
In dit geval is deze regeling gelijk al interessant. U zou er namelijk voor kiezen om uw werknemers een toekomstige kostenvergoeding te geven in plaats van een toekomstige loonsverhoging. Dit bespaart u werkgeverslasten en uw werknemers betalen dan minder belasting. Voordeel voor zowel u als uw werknemers.
 
Tenslotte:
De werkkostenregeling is een zeer ingrijpende wijziging voor iedere werkgever. Het voorbereiden hierop is voor veel werkgevers een lang traject. Uw arbeidsvoorwaarden voor nieuwe werknemers kunt u het beste nu al aanpassen, aangezien het niet altijd mogelijk is om dit op een later tijdstip te doen.
 
Als u meer informatie wilt lezen over de werkkostenregeling dan kunt u terecht op de website van de Belastingdienst door hier te klikken. 
 
Wilt u informatie of advies op maat? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder. Ook kunnen wij het volledige traject verzorgen van onderzoek tot en met uitvoering van de voor u voordeligste regeling inclusief aanpassing van uw arbeidsvoorwaardenbeleid. Indien u reeds klant bij ons bent, dan nemen wij in ieder geval binnenkort contact met u op om de voordeligste mogelijkheden te bespreken.