• Expert voor experts
  • Gericht op accountants- en administratiekantoren
  • Meer dan 15 jaar ervaring

Wettelijke vakantiedagen mogen weer vervallen per 1 juli

Sinds 2012 is er regelgeving van toepassing, waardoor een werkgever opgebouwde wettelijke vakantiedagen mag laten vervallen. Dit geldt op de datum 1 juli en dan alleen voor de wettelijke vakantiedagen (4 weken op jaarbasis) die zijn opgebouwd over het voorgaande kalenderjaar.

In de praktijk is het echter ongebruikelijk om vakantiedagen te laten vervallen. Door het laten vervallen van vakantieuren ‘straf’ je immers de werknemer die juist extra inzet heeft getoond door minder vakantie aan te vragen. Als wij het saldo vakantieuren van uw personeel bijhouden, dan boeken wij deze ook niet automatisch van het saldo af. Indien u wenst dat wij deze vakantieuren toch voor u laten vervallen en afboeken op de loonstroken of in de verlofmodule, dan vernemen wij dat graag van u.

Zonder bericht van u zullen wij ervan uitgaan dat u deze vakantieuren niet wenst te laten vervallen en dat werknemer deze vakantieuren nog kan opnemen of laten uitbetalen.

Mocht u nog vragen hebben, dan vernemen wij dat uiteraard graag van u.

Klant worden?

We maken graag vrijblijvend kennis! Bel ons op 010 – 840 28 58 of laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u z.s.m. terug.

    Naam