Werkkostenregeling uitgesteld, fietsplan nog mogelijk

13-12-2013

Eurobl

Zoals u reeds van ons vernomen heeft, wordt de verplichte werkkostenregeling met een jaar uitgesteld. De werkkostenregeling wordt pas verplicht gesteld vanaf 1 januari 2015.

U mag in 2014 nog gebruik maken van de oude regeling ‘vrije vergoedingen en verstrekkingen’. Dit betekent ook dat u nog gebruik kunt maken van bijvoorbeeld de fietsregeling, waarbij u een fiets fiscaal voordelig aan uw werknemer kunt verstrekken. Het belastingvoordeel hiervan kan oplopen tot maximaal € 432 per fiets.

Zodra de werkkostenregeling definitief verplicht gesteld wordt, dan is de fietsregeling niet meer mogelijk. Als u dit een interessante regeling vindt dan is 2014 het laatste jaar om hiervan nog te kunnen profiteren. Wij lichten u graag toe wat de mogelijkheden zijn voor uw werknemers en hoeveel belastingvoordeel te behalen valt.

Wilt u weten of het voordeliger is om de werkkostenregeling al toe te gaan passen in 2014 of wilt u weten of u er verstandig aan doet om de oude regeling ‘vrije vergoedingen en verstrekkingen’ te blijven hanteren? Neemt u dan contact met ons op, wij adviseren u hier graag over.